CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO. PODEM

(Màlaga, 1935). És un advocat exfiscal espanyol anticorrupció. Com a membre de la Fiscalia de l’Estat participà en el processament dels antics dirigents de Banca Catalana el 1984. El 1987 va ser fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Barcelona i en 1995 va assumir la prefectura de la Fiscalia Especial Anticorrupció, cessant en 2003 per imposició del Govern del PP. Jurista demòcrata i d’esquerres especialitzat en la lluita contra els paradisos fiscals. A les eleccions al Parlament de Catalunya del 2006 va participar en la candidatura d’ICV-EUiA. L’abril de 2010 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi. L’octubre de 2012 signà, juntament amb un centenar de professionals, un manifest a favor del federalisme espanyol i en contra la independència de Cata-lunya. En les europees de 2014 es va presentar a les primàries obertes de Podem i va aconseguir l’acta d’eurodiputat, encara que havia declarat que hi concorria “per impulsar el partit” i que en cap cas anirà al Parlament Europeu encara que sortís elegit.//