La Sala de la Canonja de la Seu Vella de Lleida va acollir, el passat 6 de maig, l’acte institucional de celebració del Dia d’Europa, que va comptar amb la participació de l’eurodiputada Maria Badia que va remarcar molt especialment durant la seva intervenció, la gran importància de les eleccions europees que haurien de servir perquè la Unió Europea encari els reptes actuals i futurs amb noves respostes i mesures d’actuació.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir l’acte que enguany tenia un significat especial amb la presentació de la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. “El conjunt monumental de la Seu Vella ha estat un lloc representatiu de la història d’Europa”, explicà Àngel Ros que també destacà “la gran bellesa de l’espai però, sobretot, els valors de pau, concòrdia i diàleg que transmet el monument. Uns valors que els joves han d’incorporar en el seu bagatge educatiu”, expressà el paer en cap adreçant-se als joves participants en la Gimcana Destí Europa que van guanyar els alumnes del col·legi Lestonnac. La gimcana és un dels actes centrals de la celebració de la Setmana d’Europa que promou l’Europe Direct-Ajuntament de Lleida. Posteriorment, es va procedir a la hissada de la bandera europea i la interpretació de l’himne europeu.//