Menció Honorífica per al web Cafè Babel

L’actual degà de la premsa espanyola entre els corresponsals davant la Unió Europea i corresponsal a Brussel·les d’El Periódico de Catalunya, Eliseo Oliveras, ha guanyat la novena edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista, que atorga anualment l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). La Menció Honorífica del premi de l’APEC recau enguany a la pàgina web www.cafebabel.com.

Eliseo Oliveras (Figueres, 1958) ha estat premiat amb el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista en reconeixement a la seva trajectòria periodística que el converteix en un referent de professionalitat, compromís, singularitat i esperit europeista pels periodistes europeus i el públic lector.
La Junta de l’APEC va voler destacar tant la seva tasca de corresponsal a Brussel·les, des de finals de 1995, com la de degà de la premsa espanyola entre els corresponsals davant la UE després d’agafar el relleu al periodista Ramón Rodríguez Lavín a l’octubre de 2012.
El periodista, escriptor i fotògraf figuerenc coneix bé les institucions europees, Catalunya i Espanya. Oliveras va seguir de ben a prop el procés d’integració europea des de la recta final de les negociacions d’adhesió d’Espanya a la llavors Comunitat Europea. L’any 2003, Oliveras va rebre el Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga.
La tasca dels joves europeus, que des de l’any 2001 escriuen a la pàgina web Cafè Babel
–www.cafebabel.com–, ha rebut la Menció Honorífica.//