ERNEST URTASUN. ICV-EUIA

(Barcelona, 1982), és un polític, diplomàtic i economista espanyol. Llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, tot seguit va realitzar un postgrau en Relacions internacionals per la Universitat de Barcelona. Des de fa anys és membre del sindicat de Comissions Obreres (CCOO). Entre els anys 2004 i 2008 va ser el secretari de l’eurodiputat català Raül Romeva i Rueda (a qui ara precisament substitueix). Anys més tard, va començar treballant com a diplomàtic i el 2011 va passar a ser conseller del secretari general de l’organització internacional Unió per la Mediterrània.
En la seva labor política és membre del partit polític Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), en el qual és part responsable de les relacions internacionals. Va concórrer a les eleccions al Parlament Europeu com a cap de llista d’ICV.//