FRANCESC GAMBÚS. CIU

(Barcelona, 1974), llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Oberta de Catalunya. Entra a militar a Unió a principis del 1995 i des del 2012 forma part del Comitè de Govern. Durant sis anys (1998-2004) va treballar al costat de la Concepció Ferrer al Parlament Europeu i va presidir durant tres anys el Casal Català de Brussel·les. Després d’un període breu treballant al grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, va entrar a l’Ajuntament de Badalona, dirigint la regidoria de Comerç i Consum. El març del 2010 se li va encomanar la direcció de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA). El desembre del 2010 es va incorporar a l’estructura del Govern com a cap de Gabinet de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, i el desembre de 2011 va ser nomenat director general de Relacions Exteriors del Govern, responsabilitat que va desenvolupar fins a principis d’abril del 2014, quan va ser escollit candidat a les europees.//