RAMON TREMOSA. CIU

(Barcelona, 1965), visqué fins als 15 anys a Sant Boi de Llobregat, on va estudiar als Salesians abans de traslladar-se al barri de Gràcia, on prosseguí els seus estudis a La Salle. Es va doctorar a la Universitat de Barcelona l’any 1999, amb una tesi referida a l’impacte de la política monetària sobre els resultats empresarials en la manufactura catalana (1983-1995). Tremosa ja va ser el cap de llista de CiU a les eleccions al Parlament Europeu 2009, on va resultar elegit com a diputat. En el seu llibre El sobiranisme necessari exposa la seva visió de com ha d’actuar el catalanisme a la UE: “Tocant de peus a terra, aprofitant l’impuls de les noves dinàmiques econòmiques i fugint de tota marginalitat”. Tremosa és un dels eurodiputats més compromesos amb la defensa del català i de Catalunya davant la Unió Europea, destacant-se tots dos en el procés de preparació de les mentalitats europees a una eventual independència catalana. A les eleccions al Parlament Europeu de 2014, també va ser el cap de llista de CiU.//