L’eurodiputada ha explicat que apicultors i organitzacions agràries estan reclamant a Espanya -primer productor de mel de la UE- que la legislació nacional inclogui l’obligació de l’etiquetatge d’origen. En el sector espanyol hi ha la legítima preocupació per l’entrada a la UE de mels de països com la Xina que, sense complir els mateixos estàndards de qualitat, es barregen amb les nacionals restant qualitat al producte i afectant al seu bon nom. Això suposa una competència deslleial cap als nostres productors, les mels sí que es troben sotmeses a una legislació laboral i sanitària que ha fet que la UE sigui líder en qualitat i seguretat alimentària. En aquest sentit, l’eurodiputada va preguntar si estaria disposada la Comissió a plantejar-se la retirada del supòsit que la mel no pogués etiquetar-se com barreja de mel de la UE i de mel no procedent de la UE. En aquest sentit, també va preguntar a la Comissió si creu que l’etiquetatge obligatori del país d’origen contribuiria a evitar situacions de competència deslleial com la que es dóna en el cas espanyol .//