L’eurodiputat va lamentar que el Parlament Europeu atorgués un dels premis Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana i va atribuir el premi al fet que en la votació es va imposar la majoria de què disposa el grup popular a l’Eurocambra. Maragall va afegir que la proposta de SCC va ser argumentada després que ERC-Necat proposés a l’ANC “per les seves altes mobilitzacions en els últims anys”. A més, va assegurar que la UE segueix “veient el problema de Catalunya com una qüestió interna de l’Estat espanyol”, pel que va manifestar que a Europa segueix dominant el bloqueig de grups d’estat. Així i tot, l’eurodiputat va afirmar que al Parlament Europeu veuen els representants catalans que volen la independència positivament “un valor afegit, perquè volem una Catalunya a Europa”. I va remarcar que “fa uns dies vaig rebre una carta d’un eurodiputat popular d’un altre país que em felicitava per la meva feina, encara que no puc dir el nom per no ficar-lo en un problema”.//

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts