Vicepresidenta. Comissió Europea

 

FEDERICA MOGHERINI

Federica Mogherini va néixer el 1973 a Roma (Itàlia) dins de la família del cineasta Flavio Mogherini. Es va casar amb Matteo Rebesani i té dues filles. Mogherini va anar a la Universitat Sapienza de Roma, on es va graduar en Ciències Polítiques.

Membre de la Joventut Comunista de la Federació Italiana des de 1988, Mogherini es va unir a les joventuts d’esquerra a 1996 després de la dissolució del Partit Comunista Italià. El 2001 es va convertir en membre del Consell Nacional dels Demòcrates d’Esquerra (DS), després de servir en el Consell Executiu Nacional i en el Comitè Polític. El 2003 va començar a treballar en la Secció d’Assumptes Exteriors de la DS, on va tenir la responsabilitat de les relacions amb els moviments i partits internacionals, després es va convertir en coordinadora de l’equip; després que se li atorgués la responsabilitat d’Afers Exteriors i Relacions Internacionals de l’equip personal del president del partit: Piero Fassino. Després de la formació del Partit Democràtic italià (PD) Mogherini entrar al gabinet del seu president fundador, Walter Veltroni. El 2008 Federica Mogherini va ser triada membre de la Cambra de Diputats representant la circumscripció de Vèneto. Servint a la 16a legislatura, es va convertir a Secretaria del seu Comitè de Defensa, membre de la delegació parlamentària italiana per al Consell d’Europa, i de la Delegació Parlamentària de la Itàlia de la Unió Europea Occidental.

el 24 de febrer de 2009 va ser nomenada membre del personal del president entrant de la PD Dario Franceschini, responsable d’Igualtat d’Oportunitats. Al febrer de 2013 Mogherini tornar al Parlament italià per la circumscripció d’Emilia-Romanya. Durant aquesta legislatura va servir de nou a la Comissió de Defensa de la Comissió d’Afers Exteriors i en la delegació italiana davant l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN, i més tard al seu president a partir d’abril de 2013. L’1 d’agost 2013 va ser triada com a cap de la delegació italiana a l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN. El 9 de desembre de 2013, el nou president del PD Matteo Renzi va incorporar a Mogherini en el seu equip amb la responsabilitat de Relacions Europees.

Mogherini és membre de la German Marshall Fund dels Estats Units des de 2007 i en 2014 va ser Ministra d’Assumptes Exteriors i de Cooperació internacional d’Itàlia. Des de l’1 de novembre ocupa el càrrec d’Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat.

Responsabilitats

• Liderar l’equip del projecte Europa al món.

• Representació de la UE en els fòrums internacionals, com les Nacions Unides.

• Presidir el Grup de la Comissió d’Acció Exterior per oferir un enfocament comú per a l’actuació de la UE en l’escena mundial.

• Coordinar el treball de tots els membres de la Comissió a càrrec de la cartera de Relacions Exteriors .//