L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, es va mostrar decebut per l’actitud dels partits proconsulta, que en aquell moment, a tres setmanes de la celebració del procés participatiu del 9N, havia portat a trencar la unitat. En aquest sentit, llavors va recomanar a ERC que prioritzés l’entesa amb la resta de grups si de veritat volia aconseguir la independència. Així ho va exposar en el marc de l’esmorzar amb mitjans de comunicació a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Segons Gambús, “les coses s’han de fer bé i seguint la legalitat” per comptar amb el reconeixement internacional, “indispensable en aquesta situació”. A més, seguint en aquesta mateixa línia, va manifestar que no hi ha pressa per convocar eleccions perquè “l’opinió dels catalans no és voluble i serà la mateixa en tres mesos que en quinze”.

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts