L’eurodiputat del PSC va afirmar que Miguel Arias Cañete “és evident que no és la persona adequada, ni té la responsabilitat adequada, per ser comissari europeu. En primer lloc, perquè serà un portaveu d’Europa, de tots els europeus, i la seva trajectòria en declaracions al voltant de la igualtat deixa clar què és el que pensa. El problema ja no és només el que diu, és el que pensa”. Javi López va insistir que “no hauria de ser comissari europeu, en segon lloc, perquè la cartera que ocuparia, Energia i Canvi Climàtic, té molt a veure amb els seus interessos personals i familiars, i la seva trajectòria professional”. I, en tercer lloc, perquè representa situar al capdavant d’Energia i Canvi Climàtic algú que quan ha estat al govern del seu país ha fet el que ha fet, que ha carregat contra els avenços en energies renovables i ha fet una llei de Costes destructiva, ha acceptat el fracking i noves prospeccions petrolieres.

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts