L’eurodiputat d’ERC va afirmar en el seu dia que la Unió Europea “sap que Catalunya acabarà votant el 9N” i estarà pendent d’ella, encara que “no reaccionarà fins després de les eleccions catalanes plebiscitàries”. Terricabras va explicar a l’esmorzar informatiu a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona,​​ que el 9N “segur que serà un d’aquests dies que la UE estarà mirant cap a Catalunya” i pendent de què passa pel que fa al procés participatiu. Va puntualitzar, però, que des de Brussel·les es veuen amb una certa distància les qüestions que per a ells són poc importants com qui convoca la consulta, i en quines condicions es porta a terme, i la UE estarà només pendent que se celebri i el resultat. Terricabras va afegir que “no hi haurà resposta oficial de la UE i, en canvi, sí que n’hi haurà quan hi hagi eleccions catalanes de caràcter plebiscitari”, va pronosticar l’eurodiputat, que va dir haver arribat a la conclusió que Brussel·les “només intervé en els moments molt delicats”.

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts