“Volem ser els Estats Units d’Europa”, va declarar l’eurodiputat Juan Carlos Girauta en l’esmorzar de treball amb periodistes. Juan Carlos Girauta és membre titular de la Comissió d’Indústria, Recerca i Energia (ITRE), així com membre suplent de la comissió de Cultura i Educació (CULT). Forma part de la delegació a l’Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE i suplent de la delegació per a les Relacions amb els Països d’Àsia Meridional. En aquesta trobada, Girauta va afirmar que “a Europa hi ha dues forces oposades: la de tornar al proteccionisme, i la força de la gent que pensem que hem d’avançar en integració regional. Fixar-se un objectiu que és el d’Estats Units d’Europa tot assumint els riscos actuals i futurs”. Girauta va observar que, per diferents vies, hi ha un creixent antieuropeïsme potent i es va complaure d’estar dins del grup dels Liberals i Demòcrates, ja que és un grup partidari de continuar amb la idea de la construcció d’Europa.

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts