Tremosa, amb els consumidors davant el cas Google

Els eurodiputats Ramon Tremosa i Andreas Schwab van valorar molt positivament aquest estiu que, el llavors vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, i el seu equip consideressin reobrir l’acord antimonopoli de Google.
Els dos diputats del Parlament Europeu han estat molt actius en els dos últims anys pel que fa cas de Google i han fet arribar a les autoritats europees les crítiques i dubtes sobre l’eficàcia i l’impacte de l’última sèrie de compromisos de Google, afirmant reiteradament que “la solució que es proposa actualment no defensa prou bé l’interès dels consumidors davant l’abús de la companyia, que és exactament l’objectiu que el vicepresident Almunia i el seu equip s’havien fixat”.
Segons els eurodiputats, un dels punts febles de l’acord és el mecanisme de subhasta proposada per la qual Google seleccionaria tres rivals per mostrar els seus serveis en una pàgina de resultats de cerca. “Això va en contra dels interessos dels consumidors i la innovació. Els consumidors ja no trobarien l’oferta més econòmica a la part superior d’una pàgina de Google, sinó els que tenen el marge de benefici més alt. Alhora, les noves ofertes simplement no tindrien la possibilitat d’entrar en el mercat en línia per competir amb les pàgines existents, ja que no comptarien amb el capital necessari per participar en les subhastes de Google “ diuen els eurodiputats.//

Josep Ramon Ribé. Coordinador de Continguts