FRANCESC GAMBÚS. UDC – GRUP DEL PARTIT POPULAR EUROPEU

L’eurodiputat es mostra consternat per l’assassinat de Boris Nemtsov, exviceprimer ministre de la Federació de Rússia, un dels líders de l’oposició liberal i democràtica de Rússia, un fet que, textualment, diu que “és altament preocupant”. En aquest sentit, apunta “de la mateixa manera, no està clar si algun dels cinc homes que han estat detinguts per la seva mort va ser l’autor dels trets fatals”. Afegeix que “la situació dels drets humans a Rússia s’ha deteriorat en els últims anys i les autoritats russes han adoptat una sèrie de lleis que contenen disposicions que són utilitzades per imposar més restriccions a les llibertats bàsiques”. En aquest sentit, formula a la Cambra una pregunta per escrit en el qual proposa que “des del Parlament Europeu hem de reclamar una investigació internacional independent sobre l’assassinat, així com l’immediat alliberament de tots els presoners polítics”.//