JAVIER NART. C’S – GRUP DE L’ALIANÇA DELS DEMÒCRATES I LIBERALS PER EUROPA

L’eurodiputat es va mostrar molt crític durant el debat sobre Burundi, tot dient que “la Unió Europea ha donat 432 milions d’euros a Burundi perquè millori la seva governança i la seva societat civil, quan s’ha de tenir present que aquest estat és en el lloc 142 –d’un total de 180– en llibertat de premsa, segons informa Reporters Sense Fronteres, i no hi ha eleccions lliures sense premsa lliure. En conseqüència, el que passa amb el senyor Rugurika és absolutament intolerable i contradictori amb l’ajuda que la Unió Europea li dóna a la República de Burundi . Per tant, més enllà de les respostes metafísiques, filosòfiques, buides i inútils, el que es planteja en el punt 12 és fonamental: o s’adequa Burundi a les normes bàsiques de comportament en eleccions lliures –entre elles, la llibertat del periodista, el senyor Rugurika– o es faran consultes respecte a l’article 96 de l’Acord de Cotonou per suspendre Burundi”.//