JOSEP M. TERRICABRAS. NOVA ESQUERRA CATALANA. GRUP DELS VERDS / ALIANÇA LLIURE EUROPEA

L’eurodiputat va presentar per escrit una pregunta durant aquest debat, en la qual formulava, textualment, “Cal instar els estats que no ho han fet a reconèixer Kosovo com a estat. La Unió Europea ha de participar de la pacificació i reconciliació als Balcans mitjançant el reconeixement i la negociació dels actors polítics que s’han derivat dels processos polítics de la regió. És per aquest motiu que he votat a favor de l’informe del procés d’integració europea de Kosovo”. La resolució es va aprovar i pretén fonamentar-se, entre d’altres elements del context jurídic i polític, en la Resolució 1244 (1999) del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i en l’opinió consultiva de la Cort Internacional de Justícia, de 22 de juliol de 2010, sobre la conformitat amb el dret internacional de la declaració unilateral d’independència de Kosovo.//