01/04/15 | 15/04 (01/04/2015), BREUS |

El projecte LIFE11 INF/ES/683 Xarxa Natura 2000: Una oportunitat per a tots (Infonatur 2000) és un projecte d’informació i comunicació amb l’objectiu principal de donar a conèixer la Xarxa Natura 2000, divulgar els seus valors i recursos i promoure un desenvolupament socioeconòmic sostenible, contribuint a l’adequada implantació de la Xarxa Natura 2000.

El projecte INFONATUR 2000 afavorirà la conservació d’hàbitats i espècies emblemàtiques que es troben en espais de la Xarxa Natura 2000 tan importants i fràgils com són els de caràcter mediterrani (costes, illes, muntanya mediterrània, zones estepàries i alta muntanya), espais que es troben sotmesos a una alta pressió del desenvolupament urbanístic, industrial i turístic i on el desenvolupament socioeconòmic sostenible es presenta com l’única alternativa per evitar la seva degradació futura i la pèrdua d’espècies tan importants com el linx ibèric, ós bru, àguila imperial, voltor negre, trencalòs, gall fer, mussol pirinenc, perdiu blanca, tortuga d’estany, pioc salvatge, esparver cendrós, sisó i xoriguer petit, entre altres.

La Direció General de Medi Ambient de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Energia del Govern d’Extremadura és el beneficiari coordinador del Projecte LIFE+INFONATUR 2000.

El projecte va ser aprovat el 2011 amb un pressupost de 1.822.996 euros i està cofinançat al 49,77% amb la contribució de l’instrument financer LIFE de la UE.

El projecte tindrà una durada de 4 anys. Es va començar el gener de 2012 i finalitzarà el desembre del 2016.//