01/04/15 | 15/04 (01/04/2015), BREUS |

El projecte LIFE LimnoPirineus és un projecte cofinançat per la Unió Europea que es durà a terme del 2014 al 2019 i preveu una inversió de 2,6 milions d’euros, dels quals el 55% (1,4 milions d’euros) seran aportats per la UE. El projecte permetrà recuperar i conservar a llarg termini hàbitats i espècies amenaçades de l’alta muntanya dels Pirineus. Es duran a terme millores d’habitats com estanys, molleres i fonts carbonatades i reforçaments poblacionals d’espècies com el cavilat, el tritó pirinenc i altres amfibis.

El projecte permetrà actuar en 3 espais xarxa Natura 2000 del Pirineu: el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Estanho de Vilac situat a la Vall d’Aran.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), actua com a coordinador del projecte i com a socis hi participen la Universitat de Barcelona, el Conselh Generau d’Aran, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i les empreses Forestal Catalana i Sorelló Estudis del Medi Aquàtic. La Diputació de Lleida actua com a soci cofinançador amb un montant de 10.000 euros.//