30/11/15 | 15/11 (30/11/2015), CATALUNYA, EDICIÓ ACTUAL, EURODIPUTATS | Francesc Gambús . UDC - Grup del Partit Popular Europeu

L’eurodiputat va recordar que l’Agència Europea de Seguretat Alimentària va alertar dels riscos a mitjà i llarg termini que suposa per a Europa la presència del cargol poma al Delta de l’Ebre pel risc d’expansió. Després de la seva aparició el 2009, al delta, darrerament s’ha detectat la seva presència en arrossars de l’Empordà. Per això, i tenint en compte els perills de la seva expansió, interessa saber a aquest diputat si té coneixement la Comissió d’aquest nou cas i si, a la vista dels fets, pensa replantejar la Comissió la seva posició respecte a l’eradicació de la presència del cargol poma a l’Ebre. Tanmateix, l’eurodiputat Gambús també pregunta si disposa ja la Comissió del resultat de la revisió de la Decisió 697 de l’any 2012 de la UE, prevista per a finals de febrer de 2015, per a la lluita contra el cargol poma.//