30/11/15 | CRISI REFUGIATS | Esteban González Pons. Grup del PPE

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha assegurat avui que mentre no acabi la guerra de Síria no hi haurà quotes suficients per acollir a tots els refugiats que arriben a Europa.
“La pregunta no és quants, la pregunta és quan, quan la comunitat internacional va acabar amb aquesta guerra”, va dir González Pons, que va recordar a més que “la de Síria no és l’única guerra que hi ha al nostre voltant”.
“La distribució de persones i la seva acollida en els països de la UE no serà fàcil, serà un procés llarg i difícil. No estem davant d’un repte per avui, estem davant un repte per als pròxims anys “, ha assegurat González Pons durant el debat sobre l’estat de la Unió celebrat al ple del Parlament Europeu.
L’eurodiputat va destacar que “La punyent foto d’un nen sirià mort en una platja de Turquia ha obert els ulls a molts europeus, però no és el primer nen que mor, han mort milers abans que ell i malauradament no serà l’últim” .
En aquest sentit, González Pons ha assenyalat que “Espanya encara té més de 4 milions d’aturats i no obstant això va acceptar sense reserves per generositat, per solidaritat i per humanitat la proposta per als refugiats que ha fet la Comissió”.
Per això, el líder del PP a l’Eurocambra ha defensat que “la UE necessita una política comuna d’asil però també necessita una política comuna de pau exterior i també necessita una política interior de convivència i de tolerància”.
“Necessitem un altre tractat Schengen, un Tractat Schengen mental, que esborri fronteres mentals i que esborri fronteres en els cors”, ha insistit González Pons .//