The family meal (Menjar en família) és una exposició impulsada per la Comissió Europea i el Programa Mundial d’Aliments (PMA) per donar a conèixer els seus programes d’ajuda al desenvolupament.

A través de fotografies dels hàbits i costums alimentaris de diferents famílies d’arreu del món (Equador, Jordània, Myanmar, Txad, Níger) l’exposició té la voluntat de donar a conèixer la situació de milions de persones arreu del món que subsisteixen gràcies a la tasca d’organitzacions sense ànim de lucre i d’organismes internacionals d’ajuda humanitària.

La mostra es va presentar el passat febrer al Parlament Europeu i ha estat exposada en diferents llocs, des d’universitats europees, passant per diferents institucions. A Lleida va arribar l’1 d’octubre i es va poder veure durant un mes al pati de la Paeria.

El fotògraf. Chris Terry, fotògraf amb un ampli reconeixement internacional, ha immortalitzat per a aquesta exposició els hàbits i costums alimentaris de diferents famílies d’arreu del món. Però la situació d’aquestes famílies dista molt de les circumstàncies d’un ciutadà europeu mitjà. Les famílies fotografiades de l’Equador, Jordània i Myanmar representen als més de deu milions de refugiats d’arreu del món obligats a abandonar casa seva a causa de l’esclat de conflictes armats. Per la seva banda, les famílies del Txad i Níger, tot i no ser desplaçades, viuen en situació d’extrema pobresa i pateixen de ben a prop les primeres conseqüències del canvi climàtic.//