30/11/15 | CRISI REFUGIATS | Ernest Urtasun. ICV. Grup del Verds/ALE

L’eurodiputat Ernest Urtasun ha criticat avui l’operació policial a nivell europeu mos maiorum, destinada a immigrants irregulars i que pretén incloure traficants i contrabandistes d’éssers humans.
“Actualment, milers de refugiats intenten cada dia buscar seguretat i refugi a la Unió Europea, després d’haver estat víctimes d’amenaces de mort al seu país d’origen. Només una minoria arriben amb un visat vàlid d’entrada a la UE “, va explicar. Urtasun ha avisat que si els estats membres accepten aquesta incursió a gran escala alguns individus que són perseguits en els seus països acabaran tancats en presons i sent tractats com a criminals.
“Això s’oposa frontalment a la protecció de refugiats”, va dir Urtasun, que considera que en lloc de perseguir refugiats i immigrants com a criminals, s’haurien de desenvolupar més instruments legals i segurs per la seva entrada. “Des dels Verds / ALE demanem al Consell que en la següent sessió plenària del Parlament a Estrasburg faci una declaració sobre aquesta operació policial”, va dir Urtasun que ha recordat que des del seu grup parlamentari Ska Keller ha preguntat al Consell com espera que els estats membres assegurin que les forces policials respectin la llei Europea i evitin l’ús de tàctiques de discriminació ètnica durant els controls policials massius en espais públics .// (© www. iu.cat)