30/11/15 | 15/11 (30/11/2015), CATALUNYA, EURODIPUTATS | Javier Nart. C's. Grup de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa

L’eurodiputat va assenyalar que l’esborrany de Reial Decret d’Autoconsum Energètic presentat el mes de juny pel Govern espanyol proposa un seguit de mesures que a la pràctica suposa un veritable fre a l’autoconsum. En concret, es gravarà l’ús de bateries o sistemes d’emmagatzematge, es perdrà el dret a accedir a les tarifes regulades d’electricitat a instal·lar plaques solars per a l’autoconsum i l’energia produïda que no es consumeixi s’abocarà a la xarxa sense cap tipus de contraprestació. Aquestes mesures, conseqüentment, encareixen l’autoconsum solar per sobre del subministrament convencional. En aquesta línia, Nart pregunta si la Comissió Europea està treballant en una nova normativa per incentivar l’autoconsum energètic i si considera que els plans del Govern espanyol poden ser compatibles amb aquesta nova regulació. Altrament, també recorda que Espanya és un dels països de la UE amb el preu més alt de l’energia i amb més pobresa energètica després de la crisi econòmica i, en aquest sentit, interpel·la Comissió sobre si considera que aquest Reial decret adapta els drets dels consumidors als canvis econòmics i socials, com exigeix ​​la política europea de protecció als consumidors.//