30/11/15 | CRISI REFUGIATS | Juan Carlos Girauta. Grup de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa

L’eurodiputat de Ciutadans va assegurar que la foto del nen sense vida en una platja de Turquia “mai s’esborrarà de les nostres retines”. L’eurodiputat de Ciutadans (C ‘s) Juan Carlos Girauta va assenyalar el passat 3 de setembre, en referència a la crisi de refugiats que viuen els països europeus, que el vell continent “no pot assistir al que està passant i no reaccionar”.
De fet, Girauta ha recordat que Ciutadans ha demanat la creació d’un fons per “la recerca i el rescat d’éssers humans que intenten creuar la Mediterrània” per fugir dels conflictes en els seus països d’origen.
Girauta ha manifestat que “és inacceptable que això estigui passant a Europa que és, sobretot, una comunitat de valors”. “El primer és salvar vides i aquesta prioritat ha de tenir un caràcter d’urgència. Per això, des de Ciutadans hem demanat la creació d’un fons europeu perquè es surti a buscar a la gent que viatja en aquests vaixells i que intenten arribar a les costes europees “, va explicar l’eurodiputat de Ciutadans.
Així mateix, Girauta ha advocat per tenir una “veritable política europea i no una mera cooperació, com fins ara, entre els països que conformen la UE”, així com per establir “quotes de refugiats als Estats membres”. “Fins ara no ha existit una acció conjunta de d’Europa per afrontar l’èxode massiu d’aquestes persones”, ha lamentat l’eurodiputat de Ciutadans .//